Brotherhood Till I Die

Brotherhood Till I Die

Followers

Saturday, January 15, 2011

K.A.M.I dan PAngkor!!

"4 sahabat meluangkan masa, The Group Of Survival Boys Destination Budget Organization"


       Perjalanan bermula ketika kaki mula jejak keluar dr pintu gate UiTM, aku b'sma sahabatku, yazid(bju purple), Akmal(bju kuning suar merah) dan Ady(yg kecik tu) hehe ;) tggu bas nk ke Lumut.. bas punya la lembap gler, normally kalo drive jer dlm 45 minit dh smpai Lumut tp bas ni drive sejam stgh, perrgghh, sakit kpala aku ni dok lam bas tu.,, tp Alhamdulillah smpai la gak ;) then naik feri ke Pangkor, n the fav. is kami suka naik feri yg da open roof cz nk rsa bayu laut m'ngibas dan air laut memercik ke muka dgn sejuknya,, seronok! actually this our 2nd trip since last semester but before this kami 6 org, itu pun atas alasan one of our final project as student of building construction, kena kaji dan selidik construction tntng kayu kat Pangkor ni,, blablabla.. watever la!! hehe ;P ,, 


"Senyuman terukir melihat Keindahan CiptaanNYA"


          Smpai je kat Pangkor, trus sewa moto, price RM30/day,, so kami sewa 2 buah motosikal,, kalo naik moto lebih saving dan bole la merayau2 pusing satu pulau ni.. hehe ;) then kami gerak ke Teluk Nipah, jln ke sna mmg mengancam glerr la,, naik bukit kot, paling kelakar nya, da time slh sorang t'pksa turun dr moto sbb moto xleh naik.. haha! padahal aku tgk kat sblh, da pakcik tu bwa bini dia relax jer tunggang moto naik bukit dgn selamba dia senyum, punya la segan n kelakar glerr.. aku dh t'gelak nk t'guling2 time tu.. haha! 


"Drive Safely"

"berehat sebentar selepas puas gelak besar, moto xleh naik, sempot, haha! "



        Alhamdulillah at last smpai gak kat Teluk Nipah, then trus check in kat Intan Resort,, kami sblm ni mmg dh knl ngn owner tu n dpt la special price.. hehe ;) per/night just RM40.. dh nama pun destinasi bajet, so tu yg pling bajet pun,, bkn nk tido sgt pun, xda la nk dok bilik jer, at least msti la byk msa d'habiskan keluar hang out till morning, n dh letih balik tido.. tu jer function nk sewa bilik.. hehe ;) pas check in, rest jap, then pas sejam, kami kuar pusing keliling satu pulau ni, jln raya xnk la mengancam, naik bukit, turun bukit, dgn mslh motosikal break xmkn sgt n kami pun tgh lapa gler time tu.. haha! kat Pulau Pangkor masih da tinggalan sejarah dan kami xlepaskn peluang utk melawati tempat2 tersebut,, antara nya, kubu peninggalan Belanda, batu bersurat, muzium yg m'nyimpan koleksi brg2 b'sejarah dan byk lagi... kami hnya sempat g beberapa tmpt sejarah jer cz msa xckup cz byk sgt aktivtit kami nk buat pasni.. actually kami just stay for 2day i night jer.. hehe ;)


"teratak indah tempat bermalam, suasana mcm kat kampung"


*Lokasi Muzium...

"ViVa Rock"

"take a pic in the muzium, thanks to AKAK tu cz sudi tlg amik kan gmbr kami, hehe ;) "


*Lokasi Kubu Belanda (peninggalan)...


"meriam lama, tgh2 dataran Kubu Belanda kat kwsan p'kampung d' Pulau Pangkor"


"meriam ni leh la guna utk 'Ngangkung' dpt la jd jutawan! haha! HARAM! "

Our next activity, Pas penat ronda2, lepak2 kat pantai.. MANDI time... ;)


"permandangan kat Pantai tempat kami lepak"

"si Kuna ni dh kena tanam, mula2 nk tanam kaki jer tp dh alang2 tanam suma terus la.. haha!"



*sebenarnya da banyak ag gmbr2 kat tepi pantai ni, but the problem is, KAMI terlalu SEKSI so, da request xnk dedahkan pic suma tu.. kalo nk, join us next trip then we can take a pic together,, to confirm it, just leave ur attention at my chat space,, we discuss later.. hehe ;)

*dan pada waktu mlm gmbr suma kabur2 so xdpt la nk upload n share with u guys.. sorry k.. ;) actually we use camera digital biasa jer n lom mampu nk beli camera yg mahal2 tu.. haha nama pun "BUGDET" haha! kalo da spa2 nk sponsor leh gak.. haha ;P

*mlm mmg byk aktiviti, pekan kat sna hidup smpai kol 5 pagi.. siap ada karoke lagi kot.. haha! lepak tepi pantai mlm tgk org m'mancing n byk ag la aktiviti.. hehe.. 



"ni dh nk balik, tgh tggu moto 1 ag cz da brg t'tinggal"
"me and Ady last Snap before leave Pulau Pangkor n i'll promise that one day we'll be back"


*actually da VIDEO on the way nk blik ke jeti, but the problem is nk upload slow sgt la cz 9minit record.. if da request from u guys, nnt i upload kn k ;)

*suma tarikh lam pic ni slh tau, setting time kat camera tu slh cz x update tarikh yg betol.. hehe Tarikh keramat trip ni Sabtu lepas 08/01/2011 till 09/01/2011.. hehe ;)

*thanks cz sudi baca n kalo bole byk sgt nk tulis tp nie just blog je n bukn traveler writer kn.. hehe :)

*if da sapa nk join our trip next time, just lets me know k.. ;) 
btw, total cost 2hari 1mlm just RM100,, =transport from UiTM ke Lumut + Feri + Sewa moto a day + bilik + mkn n minum + minyak + syisha + cenderamata + mknanan laut.. mmg BUDGET  and actually xsmpai pun RM 100..
*new package, RM130 3hari 2 mlm, siap snorkeling, jln2 2buah pulau, mkn, mancing dan bilik tido.. 

*sory dh lama xupdate blog cz too bz with my mission is to practice play gitar for someone special that i love most even she is nothing to me anymore... she always in my heart... :) I STILL LOVE U!!






The End...



4 comments:

MAKCEK bukan NENEK said...

pangkor awesome !
hheh

-->> α ɢα∂ιƨ ƨɛмαƨα & вιαƨα <<-- said...

huarg..!!.da lame tak g bcuti.=,=
sye jeles.huhuhu

HaziqAdinda said...

*truly, pangkor is awesome..
*da lame xg cuti ke? sian nyer,, ajak la spa2 g bcuti ngn awk.. its fun k ;) pangkor the best la utk bajet destinasi.. hehe!

hehe ;)

Sue Ann said...

menyampah ayat yang bawah tu .
yyaarrkkss !